Nieuwe Kerkhof als evenementen-terrein?

Het culinair en cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje heeft bij de gemeente Groningen een vergunning aangevraagd om dit festival begin juli 2016 te organiseren op de grasvelden rond de Nieuwe Kerk.

Omdat dit een trendbreuk zou zijn met de bestaande praktijk (geen commerciële activiteiten op dit terrein) heeft het bestuur van de bewonersorganisatie HortusEbbinge een enquete gehouden om namens de bewoners van de Nieuwe Kerkhof een reactie te geven aan de gemeente.

Meer info over dit specifieke festival staat onderaan deze pagina.

Resultaat
Er zijn 125 brievenbussen geteld rondom Nieuwe Kerkhof waar het enquêteformulier is bezorgd. Men kon reageren via een ingevuld formulier of via deze website.

De samengevoegde resultaten geven het volgende beeld:
Er hebben in totaal 63 personen gereageerd. Dat is een heel mooi resultaat.

EnqueteResultaatCijfers

De volgende argumenten worden gegeven ter onderbouwing:Schermafbeelding 2016-05-10 om 14.18.24

Status 27 december 2016 – Evaluatie met gemeente Groningen
De gemeente heeft een gedegen evaluatie uitgevoerd. Conclusie: de natuur is te kwetsbaar voor dit soort festivals. Begin januari 2017 wordt onderstaande kaart in de buurt verspreid:

Status 14 juni 2016
De gemeente heeft, ondanks de input van deze enquete, besloten het festival eenmalig de vergunning te verstrekken. Na het festival zal een evaluatie plaatsvinden waarbij ook de buurtvereniging betrokken zal worden.

Status 10 mei 2016
Samen met de buurtvereniging gaan Barend Schweigman en Ties Voskamp in gesprek met de gemeente en de organisator. Het doel is de gemeente te overtuigen geen vergunningen voor dit soort evenementen met deze omvang op Nieuwe Kerkhof te verstrekken, maar andere gebieden hiervoor te benutten. In dit specifieke geval, maar ook als visie / beleid voor de toekomst.

Zo komt er een bewonersavond met vertegenwoordiging vanuit de gemeente en de organisator. Ook word dit onderwerp via de raadsfractie van PvdA onder de aandacht gebracht binnen de gemeenteraad.

Info Lepeltje Lepeltje festival
De informatie die we van de gemeente hebben gekregen:

  • Het zal plaatsvinden van vrijdag 1 juli 2016 t/m zondag 3 juli 2016.
    Vrijdag + zaterdag van 12:00 tot 24:00 | zondag van 12:00 tot 22:00.
  • Er is alle dagen muziek vanaf 14:00.
  • Er zullen kramen, foodtrucks, fietsenrekken, muziekpodium, toiletten en EHBO zijn.
  • Op piekmomenten worden 1.500 mensen verwacht.

Recente berichten